Sukuneuvoston kokous 78, 1/2017, päätöksiä

Vuoden 2017 ensimmäinen sukuneuvoston kokous pidettiin 11.2.2107 Mikkelin Anttolassa. Paikalla oli 10 neuvosta 12:sta. Lisäksi mukana olivat sukukirjan kokoaja Ari Kolehmainen ja sukutuotteiden myyjä Pekka Väisänen.

Alkukahvien jälkeen paneuduimme esityslistan asioihin. Aluksi  kuulimme kärkihankkeemme, sukukirjan tekemisen, nykyvaiheen ja -tilanteen fil.maist. Ari Kolehmaisen kertomana. Neuvosto paneutui asiaan tarmokkaasti ja se on toiveikas kirjan valmistumisen suhteen. Mielenkiinnolla odotamme tietoa Pielaveden ja Laukansaarten Laukkasten mahdollisista yhteisestä kantaisästä.

Jäsenvastaavamme Risto Laukkanen kertoi jäsentilanteesta, ja myytävien Laukkas-tuotteiden varasto ja myydyt tuotteet esiteltiin.

Toimintakertomus, tilinpäätös ja tase vuodelta 2016 hyväksyttiin. Jäsenmäärän väheneminen huolestutti kokousväkeä, muuten toimintaa pidettiin riittävänä.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 käytiin läpi. Jäsenten hankkiminen, tulevan sukujuhlan ja -kokouksen valmistelu sekä Laukkaset-lehtien toimittaminen ovat sukukirja-projektin lisäksi toiminnan runkona.

Välillä nautimme maittavan lounaan viihtysässä Anttolanhovin ruokasalissa.

Seuraavan Laukkaset-lehden teemana on Ranta-Laukkaset. Kirjoitusten pitäisi olla laukkaset.lehti@gmail.com -osoitteessa viimeistään 15.3.2017. Tekstin tallennusmuoto rtf, kirjasin Arial ja koko 10. Toivottiin monta tarinaa rannalla asumisesta, elämisestä ja toimimisesta!

Ritva Laukkanen perehdytti kokousväkeä oikean arkistoinnin saloihin. Näitä tarkkoja suosituksia/määräyksiä voidaan soveltuvin osin käyttää seuran arkistoa järjestettäessä.

Fecebook-sivustollamme on nyt 200 jäsentä. Tuon tasaluvun saavuttanut jäsen on Anu Laukkanen Savonlinnasta, ja hän saa Laukkasten keittokirjan. Kaikkien jäsenten kesken suoritetussa arvonnassa Anne Niskanen Karttulasta voitti toisen ruokakirjan.

Kotisivujen päivittämiseen todettiin tarvittavan vielä lisäkoulutusta. Puheenjohtaja luulee osaavansa nyt päivittää tämän Ajankohtaista-sivun, mutta vielä on oppimista muussa. Tavoitteena on saada kokousuutiset laajemmin julkaistuksi.

Seuraava kokous pidetään Mikkelissä 9.9.2017. Järjestelyvastaavina toimivat Johanna Lindbohm ja Ritva Laukkanen.

Isot kiitokset sukuneuvoston jäsenille aktiivisesta ja innostuneesta osallistumisesta kokoukseen, joka kesti yhteensä 5h 40min. On mukava olla johtamassa puhetta keskustelevassa ja vastuuntuntoisessa joukossa.

 

Ansa Haapalainen, sukuseuran puheenjohtaja

12.02.2017