Sukukokous 27.6.2015 seurakuntaopistolla järvenpäässä

Sukuseuramme järjestää sukukokouksen joka kolmas vuosi. Virallisen, sääntömääräisen kokouksen lisäksi vietämme samalla yhteistä juhlaa, jonka ohjelmaan kuuluu lounas, erilaisia esityksiä ja musiikkia.

Välivuosina pienryhmät voivat järjestää omia sukuhaarakohtaisia kokoontumisiaan, joiden muoto ja toiminta on järjestäjien vapaasti päätettävissä. Sukuneuvosto tukee ensimmäisen tapaamisen järjestelyjä (esim. kutsujen postituskulut) enintään 150 eurolla. Halutessanne julkaisemme pienryhmien kokousilmoituksia lehtemme sivuilla tai kotisivuillamme Ajankohtaista -palstalla. Ja muistattehan myös Facebook -ryhmämme, jossa on jo 125 jäsentä.

sukukokousta valmisteleva työryhmä:

 • Ansa Haapalainen, ansa.haapalainen(at)gmail.com
 • Anne-Marita Laukkanen, Annemaritalaukkanen(at)gmail.com
 • Taina Saarenpää, taina.saarenpaa(at)netti.fi
 • Jarmo Laukkanen, jarmo.laukkanen(at)pp.inet.fi

ilmoittautuminen ja maksut

Maksamalla osallistumismaksun 29.5.2015 mennessä ilmoittaudut sukukokoukseen ja -tapahtumaan. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Osallistumismaksu on 35 € / osallistuja, lapset 4 - 14 -vuotta 10 € ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Osallistumismaksu suoritetaan tilille Nordea FI68 2212 1800 0665 48, Laukkasten sukuseura (ei viitenumeroa). Voit maksaa koko perheen osallistumismaksut samalla kertaa. Viestikentässä ilmoitetaan seuraavat tiedot:

 • osallistujan nimi
 • sukuhaara, jos se on tiedossa tai osallistujan syntymäaika, jotta voimme selvittää
 • sukuhaaran (samannimisiä Laukkasia saattaa olla useita)
 • ruokavaliot, ruoka-ainerajoitteet sekä
 • lasten iät

lisätietoja

majoitus

Seurakuntaopisto tarjoaa kokouspaikan lisäksi viihtyisän ympäristön yhdessä olemiseen, ulkoiluun ja eri kulttuurikohteisiin tutustumiseen. Sukukokouksemme on yksipäiväinen, mutta Seurakuntaopistolla on mahdollisuus yöpyä omakustanteisesti perjantai- illasta sunnuntaihin.

Majoituksen hinta on 70 € / hlö. Koulutuskeskuksessa on 39 hotellitasoista vuodepaikkaa, joista 17 kahden hengen ja viisi yhden hengen huoneessa. Lisäksi on käytössä 50 yhden hengen huonetta. Huoneissa on suihku, wc ja liinavaatteet. Majoituskerroksissa on pienkeittiöin varustetut oleskelutilat. Varaus Seurakuntaopistolle tulee tehdä 15.5.2015 mennessä sähköpostitse osoitteella kati.valiaho@seurakuntaopisto.fi.

Mainitse varatessasi Laukkasten sukuseura.

Lisätietoja alueesta www.seurakuntaopisto.fi 

ystävät 100 ja 150 vuotta

Sukukokouksemme järjestetään merkittävässä ympäristössä. Yli sata vuotta sitten Tuusulanjärven rannalle asettui asumaan merkittäviä suomalaisia taitelijoita. Kirjailija Juhani Aho ja hänen vaimonsa, taidemaalari Venny Soldan -Brofelt, taidemaalari Eero Järnefelt ja näyttelijä Saimi os. Swan, taidemaalari Pekka Halonen ja hänen vaimonsa Maija, runoilija J.H. Erkko sekä säveltäjämestari Jean Sibelius vaimonsa Ainon os. Järnefelt kanssa.

Vuonna 2015 kolmen suuren suomalaisen taiteilijan ja ystävyksen - Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen ja Jean Sibeliuksen - syntymistä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Heidän juhlavuotenaan tekevät taiteilijakodit yhteistyötä näyttelyiden ja tapahtumien myötä.

samalla lipulla neljään museoon!

Akseli Gallen-Kallelan Tarvaspää, Pekka Halosen Halosenniemi, Jean Sibeliuksen Ainola ja Järvenpään taidemuseo Aino Sibeliukseen elämää peilaavine näyttelyineen ovat tehneet juhlavuodeksi myös yhteislipun, jolla pääsee käymään kaikissa kohteissa edulliseen 20 euron hintaan.

Juhlavuoden yhteislippu on voimassa koko vuoden, mutta kannattaa tarkistaa museoiden aukioloajat ja näyttelyt museoiden kotisivuilta. Tarvaspää, Halosenniemi ja Järvenpään taidemuseo ovat avoinna ympärivuoden, Ainola kesäkauden toukokuulta syyskuun loppuun.

Lisätietoja www.ystavat150.fi ja taiteilijoiden omien facebook-profiilien välityksellä.

Edellä mainittujen herrojen ohella juhlimme myös laulaja, näyttelijä ja olympiavoittaja Tapio "Tapsa" Rautavaaraa, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 100 vuotta. Tapsan elämää saamme seurata sukujuhlassamme Mäntsälän teatterin esittämän näytelmän välityksellä.

Oheisista linkeistä löydätte lisätietoa lähiympäristön muista kohteista:

ajo-ohje

Seurakuntaopisto sijaitsee kauniilla paikalla Tuusulanjärven rannalla reilun kahden kilometrin päässä Järvenpään keskustasta. Seurakuntaopistolle on helppo löytää autolla ja parkkipaikkoja on runsaasti. Ajo-ohjeen löydät karttahaulla os. Järvenpääntie 640, 04400 Järvenpää.

Lähimmät lähijuna-asemat ovat Kyrölässä (2,3 km) ja Järvenpäässä (2,4 km).

kokouspäivän ohjelma (pdf-tiedostona)

 • 9.00 alkaen Ilmoittautuminen ja aamukahvit "Elämän ilot ja surut" - näyttely avoinna Muuta oheisohjelmaa
 • 10.00 Hartaushetki
 • 11.00 Sukukokous
 • 13.00 Lounastauko Oheistoimintaa ja tutustumista "sukulaisiin"
 • 14.00 Sukujuhla Teemana "Elämän ilot ja surut" Ohjelmassa musiikkia, laulua ja näytelmä
 • 15.15 Lähtökahvit

oheistoiminta

"Elämän surut ja ilot" teemaan pohjautuva näyttely, jossa esitellään Laukkasten merkittäviin hetkiin, kuten kaste, ripille pääsy, häät, valmistujaisjuhlat, syntymäpäivät ja hautajaiset, kuuluvia esineitä ja valokuvia.

Laukkasten sukuseuran tuotteiden myynti: esim. keittokirjoja, isännänviirejä, pöytästandaareja ja rintapinssejä

Ideanurkkaus, jossa keskustellaan Laukkasten sukuseuran toiminnan haasteista, toiveista ja ideoista.