Haaparannan Laukkaset riihimäen upseerikerholla 30.8.2009

Haaparannan Laukkaset pitivät sukujuhlansa Riihimäen komealla Upseerikerholla 30.8.2009.

Vieraita ei ollut paljon, mutta sillä on merkitystä, kun saa tavata tuttuja ja tuntemattomia sukulaisia. Meitä oli läheltä ja kaukaa, aina Kanadasta saakka kaukaisimmat. Jaana Väisänen aloitti valokuvaesityksellään kertoen sukulaisistaan.

Myös Aimo ja Margit Laukkanen olivat Haaparannan sukujuhlissa jo toistamiseen. Margit kertoi keväällä valmistuneesta Laukkasten keittokirjasta. Hän kertoi, miten vaikeaa oli saada perinnereseptejä Laukkasilta. Häneltä meni kirjan kokoamiseen useampi vuosi.

Liisa Vesamala oli kirjoittanut kronikan sisarestaan Hilmasta ja hänen viimeisestä Klubiaskista, jonka hän luki. Se oli upea muistotarina omasta siskosta ja klubiaskista, johon oli hienosti käytetty fiktiota tositarinan joukkoon.

Chris ja Arni tulivat Liisa ja Veikko Vesamalan luokse Riihimäelle. Chris Hansen halusi kertoa perheestään ja isovanhemmistaan, jotka ovat aikanaan muuttaneet Suomesta Kanadaan. Chris ja Arni yllättyivät myös Kanadassa olleista sukulaisista, josta he eivät ole tietoisia.

Saimme nautiskella karjalaisen pitopöydän antimia ja ruoka oli todella hyvää. Ruuan jälkeen, jolla oli mielenkiintoa, lähtivät Viestimuseoon jaloittelemaan. Lopuksi oli kahvin aika ja iso kasa palkintoja arpomatta. Palkinnot löysivät kahvikupposten aikana omistajansa. Chris ja Arni Hansen saivat Kanadaan Suomenviemisinä suomalaista itse tehtyä mustaherukkamehua.

Juhlat loppuu aikanaan, niin nämäkin, mutta onnistuneita sukujuhlia ei olisi ilman teitä. Suuret kiitokset kaikille.

Kirj. Jaana Väisänen

Valokuvat Pekka Paunila ja Jaana Väisänen

riihimaki1.jpg

riihimaki2.jpg

riihimaki3.jpg

riihimaki4.jpg